Pehea e mālama ai i ka lole huluhulu

Pehea e mālama ai i ka lole huluhulu

1. Pāpale lole lole
Inā he kapulu kapulu kāu raincoat, pono ʻoe e hoʻokomo i nā kapa i hoʻohana ʻia i kahi mehana a me nā ea hoʻi ma hope koke o ka hoʻohana ʻana, a hoʻomaloʻo i ka lole huliko. Inā he lepo ma luna o kou kapa komo, hiki iā ʻoe ke kau i kou kapa huluhulu ma luna o ka pākaukau pālahalaha, a kāwili mālie me kahi palaki palu i loko o kekahi wai maʻemaʻe e holoi i ka lepo ma luna. Hoʻomanaʻo i ka lole kapena i hoʻopaʻa ʻia ʻAʻole hiki ke hamo ʻia me nā lima, waiho wale ʻia i ka lā, a ʻaʻole hiki ke puhi ʻia i ke ahi, a ʻaʻole hiki ke hoʻomaʻemaʻe ʻia me kēlā mau kopa alkaline. ʻO ke kumu o kēia e hōʻalo i ka ʻelemakule kapena. A i ʻole e palapū.

ʻAʻole hiki ke hui pū ʻia me ka ʻaila ka lipine raincoat, a pono ia e ahu i ka wā e mālama ana. Mai hoʻokau i nā mea kaumaha ma luna o ka raincoat, a mai hoʻokau iā ia me nā mea wela e pale aku ai i kaomi ʻia ma ka lole huluhulu. Nā pelu, a mau māwae paha. E hoʻokomo i kahi mothballs i loko o ka pahu o ka raincoat rubberized e pale ai i ka paʻa ʻana o nā kapena.

2. Pahu lole ʻahu ua
Inā he raincoat kāu raincoat, ke pulu ka raincoat mai ka ua, ʻaʻole hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kou mau lima a i ʻole ka pāpale huluhulu e hoʻokuʻi i ka wai ua ma luna o ka raincoat, no ka mea ke hana pēlā e hoʻopōʻino paha i ka hana wai ʻole o nā olonā i ka raincoat.

ʻAʻole kūpono nā raincoat i ka holoi pinepine ʻana. Inā holoi pinepine ʻoe, e emi paha ka hana wai ʻole o ka raincoat. Inā manaʻo ʻoe he haumia loa kāu ʻahuʻula, hiki iā ʻoe ke ʻānai mālie i ka lole ʻahu me kahi wai maʻemaʻe, a laila e hoʻomaloʻo i ka lole ʻauʻau i holoi ʻia, a kau iā ia e maloʻo. Ke hoʻomaloʻo pau loa i ka lole huluhulu, e lawe i ka hao E puhi wale nō. Inā ʻoe e hoʻokau i ka lole huluhulu, pono ʻoe e hoʻomaloʻo i nā kapa ma mua o ka pelu ʻana. ʻO kēia ka mea e pale aku ai i ka hopena kemika o ka waxy mea i loko o ka lole huluhulu ma muli o ka hou, kahi e hoʻomāhuahua ai ka lole huluhulu.

3. Pākuʻi lole ʻoniʻoni plastic
Inā he raincoat kiʻi ʻūlū uʻi ʻoe, ke hele a pulu ka raincoat, holoi koke ʻoe i ka wai ma ka lole huluhulu me kahi lole maloʻo, a i ʻole lawe i ka lole huluhulu i kahi anu a me kahi maloʻo a hoʻomaloʻo ia.

ʻAʻole hiki ke wehe ʻia nā lole ʻeke ʻoniʻoni palika i ka lā, a koe wale nō i hoʻomoʻa ʻia i ke ahi. Inā pelu kou lole huluhulu a ʻaʻole hiki ke hao me ka hao, hiki iā ʻoe ke pulu i ka lole huluhulu i ka wai mehana ma 70 a 80 mau kekelē no hoʻokahi minuke, a laila e lawe iā ia a waiho ma ka pākaukau pālahalaha. E hoʻohana i kāu Wehe i ka raincoat pālahalaha me kou mau lima. Mai huki ikaika i ka lole komo kapa e pale ai i ka hana hou ʻana o ka lole huluhulu. Inā hoʻohana ʻia ka raincoat ea no ka manawa lōʻihi, maʻalahi ka hoʻohaʻahaʻa a haki paha. Inā ʻaʻole nui ka waimaka ma ka lole huluhulu, a laila hiki iā ʻoe ke koho e hoʻoponopono iā ʻoe iho.

ʻO ka hana hoʻoponopono: kau i kahi ʻāpana kiʻi ʻoniʻoni kahi e haehae ʻia ai ka lole huluhulu, a laila kau i kahi ʻāpana cellophane ma luna o ke kiʻi ʻoniʻoni. A laila e hoʻohana i kahi hao uila e hao koke iā ia i hiki i ke kiʻi ʻoniʻoni ke pili i ka wehe weluwelu e hoʻopau i ka hoʻoponopono. Ke hoʻoponopono nei i nā kapa komo, pono mākou e hoʻomanaʻo i hoʻokahi mea: ʻaʻole hiki ke humuhumu ʻia nā kapa komo ua me nā nila. Inā ʻole, he kumu ia e nui ai nā pilikia me ka lole huluhulu.


Ka manawa o ka manawa: Dec-08-2020